វិជ្ជាធ្វើម្ហូប៖
របៀបធ្វើ មាន់អាំង រសជាតិអ្នកស្រែ
គ្រាន់តែលឺថាមាន់អាំងអ្នកណាៗក៏ចង់ញ៉ាំដែរ
ជាពិសេសមាន់ស្រែតែម្តង
ព្រោះវាមានរស់ជាឈ្ងុយឆ្ងាញ់បែបធម្មជាតិមិនដូចមាន់ដែលគេចិញ្ចឹមយកមកលក់នៅលើទីផ្សារសព្វថ្ងៃនេះទេ។
ដូច្នេះចង់ដឹងថាវិធីអាំងមាន់តែឲ្យមានរស់ជាតិឈ្ងុយឆ្ងាញ់សូមមើលពីវិធីណែនាំដូចខាងក្រោម៖
គ្រឿងផ្សំ
– មាន់ស្រែមួយក្បាល
– ម្ទេស ៥ ផ្លែ
– ស្ករសមួយស្លាបព្រាកាហ្វេ
– អំបិលម៉ត់កន្លះស្លាបព្រាកាហ្វេ
– ខ្ទឹមស ៥ កំពឹស
– គល់ស្លឹកគ្រៃ ហាន់ជាស្រេច
– ទឹកត្រីមួយស្លាបព្រាបាយ
– ម្រេចម៉ត់ ១ ស្លាបព្រាកាហ្វេ
– ទឹកខ្មះកន្លះស្លាប់ព្រាកាហ្វេ
វិធីធ្វើ
១. មុនដំបូងចាប់ផ្តើម បុកគល់ស្លឹកគ្រៃ, ខ្ទឹម, ម្រេច,
អំបិល, ទឹកត្រីចូលគ្នាឲ្យសព្វល្អ
រួចយកមកប្រឡាក់សាច់មាន់ ហើយទុករយៈពេលប្រហែលជា ២ម៉ោង
ទើបយកសាច់នោះទៅអាំងឲ្យខ្ពស់ពីរងើកភ្លើមបន្តិចដើម្បីកុំឲ្យឆ្អិនតែខាងក្រៅ
។
៣. ពេលសាច់ឆ្អិនឡើងពណ៌ក្រហមឆ្អិន
សូមកាត់ដុំៗរៀបដាក់ចាន ហើយអ្នកអាចទទួលទានជាមួយទឹកត្រីផ្អែម
ឬទឹកទឹកជ្រក់ផ្សេងទៀតក៏បានទៅតាមការចូលចិត្ត ។
ម្ទេសចង្អុលមេឃ ២ ទៅ ៣ គ្រាប់, ខ្ទឹមជ្រក់ ១មើម, ស្ករស ១ស្លាបព្រាបាយ, អំបិលម៉ត់កន្លះស្លាបព្រាកាហ្វេ,
ទឹកខ្ទឹមជ្រក់ ២ស្លាបព្រាបាយ ទឹកខ្មេះ ១ស្លាបព្រាបាយ។
សូមចាប់ផ្តើម បុកម្ទេស, ខ្ទឹមជ្រក់អោយម៉ត់ជាមុន
រួចដាក់ស្ករ, អំបិល, ទឹកខ្ទឹមជ្រក់
និងទឹកខ្មេះ ហើយកូរវាឲ្យរលាយចូលគ្នា៕