របៀបធ្វើ មាន់​អាំង​ ​​រស​ជាតិ​អ្នក​ស្រែ

វិជ្ជាធ្វើម្ហូប៖ របៀបធ្វើ មាន់​អាំង​ ​​រស​ជាតិ​អ្នក​ស្រែ

គ្រាន់តែ​លឺថា​មាន់​អាំង​អ្នក​ណាៗក៏​ចង់​ញ៉ាំ​ដែរ ជា​ពិសេស​មាន់ស្រែ​តែ​ម្តង ព្រោះ​វា​មាន​រស់​ជា​ឈ្ងុយ​ឆ្ងាញ់​បែប​ធម្មជាតិ​មិន​ដូច​មាន់​ដែល​គេ​ចិញ្ចឹម​យក​មក​លក់​នៅលើ​ទី​ផ្សារ​សព្វ​ថ្ងៃនេះ​ទេ។ ដូច្នេះ​ចង់​ដឹង​ថា​វិធី​អាំង​មាន់តែ​ឲ្យមាន​រស់​ជាតិ​ឈ្ងុយ​ឆ្ងាញ់​សូម​មើល​ពី​វិធី​ណែនាំ​ដូច​ខាង​ក្រោម៖
គ្រឿងផ្សំ
មាន់ស្រែ​មួយ​ក្បាល
ម្ទេស ៥ ផ្លែ
ស្ករសមួយ​ស្លាប​ព្រាកាហ្វេ
អំបិលម៉ត់កន្លះ​ស្លាប​ព្រាកាហ្វេ
ខ្ទឹមស ៥ កំពឹស
គល់​ស្លឹកគ្រៃ ហាន់ជាស្រេច
ទឹកត្រី​មួយ​ស្លាប​ព្រាបាយ
ម្រេចម៉ត់ ១ ស្លាប​ព្រាកាហ្វេ
ទឹក​ខ្មះ​កន្លះ​ស្លាប់​ព្រាកាហ្វេ
វិធី​ធ្វើ
១. មុន​ដំបូងចាប់​ផ្តើម បុក​គល់​ស្លឹក​គ្រៃ, ​ខ្ទឹម, ម្រេច, អំបិល, ទឹកត្រី​ចូល​​គ្នា​​ឲ្យសព្វ​ល្អ ​រួច​យកមកប្រឡាក់​សាច់​​មាន់ ហើយ​​ទុក​រយៈពេលប្រហែល​ជា ២​ម៉ោង ទើប​​យក​​សាច់​​នោះ​​ទៅ​​អាំង​​ឲ្យ​ខ្ពស់​ពីរងើក​ភ្លើម​បន្តិចដើម្បី​កុំ​ឲ្យ​ឆ្អិន​តែ​ខាង​ក្រៅ ។
៣. ពេល​​សាច់​​ឆ្អិន​​ឡើង​​ពណ៌​ក្រហម​ឆ្អិន សូម​កាត់​​ដុំ​ៗ​​រៀប​​ដាក់​​ចាន ហើយ​អ្នក​អាច​ទទួលទាន​ជាមួយ​ទឹក​ត្រី​​ផ្អែម ឬ​​ទឹក​ទឹក​ជ្រក់​​ផ្សេង​​ទៀត​​ក៏​​បាន​ទៅតាម​ការ​ចូល​ចិត្ត ។
វិធី​ធ្វើ​​ទឹក​ជ្រលក់​​៖
ម្ទេស​​ចង្អុល​​មេឃ ២ ទៅ ៣​ គ្រាប់, ខ្ទឹម​​ជ្រក់ ១​​មើម, ស្ករស ១​ស្លាប​ព្រា​បាយ, អំបិល​ម៉ត់​កន្លះ​​ស្លាប​ព្រា​កាហ្វេ, ទឹក​​ខ្ទឹម​​ជ្រក់ ២​ស្លាប​ព្រា​បាយ ទឹក​ខ្មេះ ១​​ស្លាប​ព្រា​បាយ។ សូម​ចាប់​ផ្តើម បុក​​ម្ទេស, ខ្ទឹម​​ជ្រក់​អោយម៉ត់​ជាមុន រួច​ដាក់​​ស្ករ, អំបិល, ទឹក​​ខ្ទឹម​​ជ្រក់ និង​​ទឹក​ខ្មេះ ហើយ​កូរ​​វា​ឲ្យរ​លាយ​​ចូល​​គ្នា៕